Landelijke opschoondagWoerdense kerken pakken samen de prikkers op tijdens de Landelijke Opschoondag 
Op zaterdag 18 maart is voor de vijfde keer een grote opschoonactie georganiseerd vanuit de gezamenlijke Missionaire Commissie van de Kruiskerk en Opstandingskerk. De Rehobothkerk en Het Baken waren enthousiast aangehaakt. Daarnaast deden er ook nog andere gelovigen en niet-gelovigen uit Woerden mee. Verspreid over Woerden en in Zegveld zijn 60 volwassenen en 22 kinderen op pad gegaan met prikkers en vuilniszakken. Verschillende deelnemers hebben na afloop materialen meegenomen om als zwerfvuilambassadeur van de gemeente Woerden vaker hun eigen buurt schoon te maken en te houden.  
Mooie opbrengst 
De deelnemers kregen om half 10 vanuit de verschillende kerken en in Zegveld spullen mee waarmee ze, na een moment van bezinning, op pad gingen voor de grote schoonmaak. Ze kwamen allerlei soorten afval tegen: een waveboard, dakbedekking, lege drankflessen in de kerkvijver, een scooterkap, speelgoed, bouwmateriaal, T-shirt en veel minder mondkapjes dan vorig jaar.  

Uit liefde voor jou 
De deelnemers ervaarden de actie als gezellig, zinvol en dankbaar werk, waarbij zowel jong en oud betrokken was. Het weer zat natuurlijk mee: weinig wind en een lekker zonnetje. Voor hun inzet kregen de deelnemers een duurzaam presentje en een lekkere en gezonde snack gesponsord door Jumbo Stef Bijlsma.  
De activiteit past goed bij het thema van de 40 dagentijd in de Protestantse kerk ‘Uit liefde voor jou’ en bij de aandacht voor duurzaamheid en het milieu. De opschoonactie is een mooi voorbeeld hoe iedereen, gelovig en niet-gelovig, zijn best kan doen om goed voor de aarde te zorgen. Zo mogen we deze, een stukje schoner en met liefde, doorgeven aan de volgende generaties.Terug naar boven
 
terug

Direct naar
 

Veelgestelde vragen over de activiteiten van de Raad van Kerken Woerden

  1. Moet ik christen zijn of naar de kerk gaan om te mogen deelnemen aan de activiteiten en acties van de Raad van Kerken?

Nee, dat hoeft niet. Onze acties en evenementen zijn er voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld, of je nu christen bent en/of naar de kerk gaat of niet.

  1. Ik heb hulp nodig op financieel vlak. Kan ik daarvoor ook bij de Raad van Kerken terecht?

Ja, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur een e-mail naar commissiediaconie@gmail.com en leg ons uit wat voor soort hulp je nodig hebt en waarom. Wij buigen ons dan over je hulpvraag en verwijzen je door naar bijvoorbeeld de diaconie in jouw woonwijk, naar gemeentelijke voorzieningen die je verder helpen of naar het Noodfonds voor acute noodsituaties.

Terug naar boven