“Wil je voor mij bidden?”

 

Een tijdje geleden heeft Paus Franciscus een vergelijkbare vraag neergelegd bij gelovigen uit alle kerken wereldwijd: “Wil je voor ons bidden?”

Want komende oktober wordt er in Rome gesproken (synode) over verschillende belangrijke thema’s: het klimaat, misbruik, jongeren, kerkverlating, het huwelijk, andere kerken etc.

Paus Franciscus beseft dat zijn Kerk ziek is, en dat er geen verandering komt zonder gebed en de hulp van de Heilige Geest.
Op de vooravond van de synode, op 30 september, wordt er daarom in Rome en op heel veel andere plekken gebeden.

In verbondenheid met Rome is ook in Woerden een gebedsdienst georganiseerd.
Klik hier voor grotere versie

Wanneer? 30 september 2023
Tijd: 19:00-19:40u
Plaats: Bonaventuraker, Rijnstraat 60, Woerden

Terug naar boven
 

 

terug

Direct naar
 

Veelgestelde vragen over de activiteiten van de Raad van Kerken Woerden

  1. Moet ik christen zijn of naar de kerk gaan om te mogen deelnemen aan de activiteiten en acties van de Raad van Kerken?

Nee, dat hoeft niet. Onze acties en evenementen zijn er voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld, of je nu christen bent en/of naar de kerk gaat of niet.

  1. Ik heb hulp nodig op financieel vlak. Kan ik daarvoor ook bij de Raad van Kerken terecht?

Ja, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur een e-mail naar commissiediaconie@gmail.com en leg ons uit wat voor soort hulp je nodig hebt en waarom. Wij buigen ons dan over je hulpvraag en verwijzen je door naar bijvoorbeeld de diaconie in jouw woonwijk, naar gemeentelijke voorzieningen die je verder helpen of naar het Noodfonds voor acute noodsituaties.

Terug naar boven