Intentieovereenkomst Pastorale Zorg in geval van een crisis getekend

Op 1 november 2021 is de overeenkomst getekend op het gemeentehuis, waarmee duidelijk is dat in geval van een crisis/ramp de burgemeester een beroep kan doen op de geloofsgemeenschappen. De inzet door pastoors, predikanten en andere dragers van religie zullen een bijdrage leveren aan inwoners van de gemeente Woerden in de vorm van opvang, zingeving en troost in spirituele vorm van het woord. Het voornemen van de gemeente is om de werking van de afspraken te oefenen. Direct aanspreekpunt zijn de voorzitter en secretaris van het pastoresconvent.

Terug naar boven
 

 

terug

Direct naar


Veelgestelde vragen over de activiteiten van de Raad van Kerken Woerden

  1. Moet ik christen zijn of naar de kerk gaan om te mogen deelnemen aan de activiteiten en acties van de Raad van Kerken?

Nee, dat hoeft niet. Onze acties en evenementen zijn er voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld, of je nu christen bent en/of naar de kerk gaat of niet.

  1. Ik heb hulp nodig op financieel vlak. Kan ik daarvoor ook bij de Raad van Kerken terecht?

Ja, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur een e-mail naar commissiediaconie@gmail.com en leg ons uit wat voor soort hulp je nodig hebt en waarom. Wij buigen ons dan over je hulpvraag en verwijzen je door naar bijvoorbeeld de diaconie in jouw woonwijk, naar gemeentelijke voorzieningen die je verder helpen of naar het Noodfonds voor acute noodsituaties.

Terug naar boven