OECUMENISCHE AVONDGEBEDEN IN DE VEERTIGDAGENTIJD

Op woensdag 2 maart begint met de Aswoensdag de veertigdagentijd. Op de Aswoensdag is er vanouds een viering in de Rooms-Katholieke kerk, maar ook in de Lutherse kerk wordt de Aswoensdag gevierd. Met een vesperviering die om 19.30 uur begint. Met o.a. ook de heel sprekende symboliek van het opleggen van het askruisje.
Ds. Jan Compagner en ds. Nathan Noorland zijn voorgangers in deze viering. Ieder is van harte welkom!

Vervolgens zullen er ook dit jaar weer wekelijks oecumenische avondgebeden zijn in de veertigdagentijd – en daarna ook dagelijks op de eerste dagen van de goede week. Onder auspiciën van de Raad van Kerken worden deze avondgebeden verzorgd door

Klik hier om verder te lezen

Raad van Kerken ondersteunt activiteiten van geloofsgemeenschappen en anderen

In 2016 is door de RvK een nota vastgesteld met de mogelijkheid activiteiten van geloofsgemeenschappen en aderen met een financiële bijdrage te ondersteunen, van 50% van de kosten en tot een bepaald maximum. Zo zijn in de afgelopen jaren subsidies verleend aan onder andere: optredens van Kees Posthumus in de Lutherse Kerk, het Kerstwandeltheater, viering ‘Onder de bomen’.
Recent ontvingen wij van de Open Petruskerk een aanvraag voor een bijdrage in de activiteiten in het kader van ‘650 jaar Woerden’. Besloten is een bijdrage te verlenen van 50% van de kosten tot een maximum van € 500.