OECUMENISCHE AVONDGEBEDEN IN DE VEERTIGDAGENTIJD

Op woensdag 2 maart begint met de Aswoensdag de veertigdagentijd. Op de Aswoensdag is er vanouds een viering in de Rooms-Katholieke kerk, maar ook in de Lutherse kerk wordt de Aswoensdag gevierd. Met een vesperviering die om 19.30 uur begint. Met o.a. ook de heel sprekende symboliek van het opleggen van het askruisje.
Ds. Jan Compagner en ds. Nathan Noorland zijn voorgangers in deze viering. Ieder is van harte welkom!

Vervolgens zullen er ook dit jaar weer wekelijks oecumenische avondgebeden zijn in de veertigdagentijd – en daarna ook dagelijks op de eerste dagen van de goede week. Onder auspiciën van de Raad van Kerken worden deze avondgebeden verzorgd door

Klik hier om verder te lezen

Terug naar boven
 


Raad van Kerken ondersteunt activiteiten van geloofsgemeenschappen en anderen

In 2016 is door de RvK een nota vastgesteld met de mogelijkheid activiteiten van geloofsgemeenschappen en aderen met een financiële bijdrage te ondersteunen, van 50% van de kosten en tot een bepaald maximum. Zo zijn in de afgelopen jaren subsidies verleend aan onder andere: optredens van Kees Posthumus in de Lutherse Kerk, het Kerstwandeltheater, viering ‘Onder de bomen’.
Recent ontvingen wij van de Open Petruskerk een aanvraag voor een bijdrage in de activiteiten in het kader van ‘650 jaar Woerden’. Besloten is een bijdrage te verlenen van 50% van de kosten tot een maximum van € 500.

Terug naar boven
terug

Direct naar


Veelgestelde vragen over de activiteiten van de Raad van Kerken Woerden

  1. Moet ik christen zijn of naar de kerk gaan om te mogen deelnemen aan de activiteiten en acties van de Raad van Kerken?

Nee, dat hoeft niet. Onze acties en evenementen zijn er voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld, of je nu christen bent en/of naar de kerk gaat of niet.

  1. Ik heb hulp nodig op financieel vlak. Kan ik daarvoor ook bij de Raad van Kerken terecht?

Ja, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur een e-mail naar commissiediaconie@gmail.com en leg ons uit wat voor soort hulp je nodig hebt en waarom. Wij buigen ons dan over je hulpvraag en verwijzen je door naar bijvoorbeeld de diaconie in jouw woonwijk, naar gemeentelijke voorzieningen die je verder helpen of naar het Noodfonds voor acute noodsituaties.

Terug naar boven