Woerden 650 jaar stad


450 jaar geleden, in 1572, werd in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering gehouden. Prins Willem van Oranje riep deze vergadering van de Staten van Holland bijeen zonder instemming van koning Filips II. Deze daad van politiek verzet wordt wel beschouwd als De geboorte van Nederland.
Veel Nederlandse steden herdenken deze gebeurtenis. Woerden doet dat met een tentoonstelling in de Petruskerk. De tentoonstelling bestaat uit vier elementen in de vorm van de cijfers 1-5-7-2. Elk element verbeeldt een waarde: vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid en verbondenheid. Het Samenwerkingsverband van 1572-gemeenten wil dit jubileum aangrijpen om het gesprek te voeren over hoe we in onze huidige samenleving omgaan met deze belangrijke waarden.
De tentoonstelling duurt tot begin juli en is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Petruskerk: op woensdagen van 10.00 tot 12.00 uur en op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie over De geboorte van Nederland is te vinden op de website geboortevannederland.nl.

Wat    Tentoonstelling De geboorte van Nederland
Waar    Petruskerk, Kerkplein 5, 3441 BG Woerden
Wanneer    elke woensdag 10.00-12.00 uur, elke zaterdag 11.00-16.00 uur

Terug naar boven
terug

Direct naar


Veelgestelde vragen over de activiteiten van de Raad van Kerken Woerden

  1. Moet ik christen zijn of naar de kerk gaan om te mogen deelnemen aan de activiteiten en acties van de Raad van Kerken?

Nee, dat hoeft niet. Onze acties en evenementen zijn er voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld, of je nu christen bent en/of naar de kerk gaat of niet.

  1. Ik heb hulp nodig op financieel vlak. Kan ik daarvoor ook bij de Raad van Kerken terecht?

Ja, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur een e-mail naar commissiediaconie@gmail.com en leg ons uit wat voor soort hulp je nodig hebt en waarom. Wij buigen ons dan over je hulpvraag en verwijzen je door naar bijvoorbeeld de diaconie in jouw woonwijk, naar gemeentelijke voorzieningen die je verder helpen of naar het Noodfonds voor acute noodsituaties.

Terug naar boven