Woerden 650 jaar stad

450 jaar geleden, in 1572, werd in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering gehouden. Prins Willem van Oranje riep deze vergadering van de Staten van Holland bijeen zonder instemming van koning Filips II. Deze daad van politiek verzet wordt wel beschouwd als De geboorte van Nederland.
Veel Nederlandse steden herdenken deze gebeurtenis. Woerden doet dat met een tentoonstelling in de Petruskerk. De tentoonstelling bestaat uit vier elementen in de vorm van de cijfers 1-5-7-2. Elk element verbeeldt een waarde: vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid en verbondenheid. Het Samenwerkingsverband van 1572-gemeenten wil dit jubileum aangrijpen om het gesprek te voeren over hoe we in onze huidige samenleving omgaan met deze belangrijke waarden.
De tentoonstelling duurt tot begin juli en is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Petruskerk: op woensdagen van 10.00 tot 12.00 uur en op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie over De geboorte van Nederland is te vinden op de website geboortevannederland.nl.

Wat    Tentoonstelling De geboorte van Nederland
Waar    Petruskerk, Kerkplein 5, 3441 BG Woerden