Nalaten aan de Raad van Kerken Woerden

Wil je een deel van je erfenis nalaten aan de Raad van Kerken Woerden? Om dit goed vorm te geven, neem je de Raad van Kerken Woerden op in je testament. Je kunt kiezen uit twee opties:

  • De Raad van Kerken Woerden aanwijzen als erfgenaam

Op deze manier wordt de Raad van Kerken erfgenaam, net zoals de personen die van jou erven. Stel bijvoorbeeld dat je drie kinderen je erfgenamen zijn en je wijst de Raad van Kerken Woerden aan als vierde erfgenaam, dan krijgt de Raad van Kerken een zelfde deel van jouw nagelaten vermogen als je kinderen.

  • Een legaat nalaten aan de Raad van Kerken Woerden

Een andere optie is om heel specifiek zaken aan te wijzen die je wilt nalaten aan de Raad van Kerken Woerden. Dit doe je door een legaat na te laten. Je kunt zo bijvoorbeeld een specifiek deel van je vermogen of van je waardevolle spullen nalaten aan de Raad van Kerken Woerden. Je bepaalt zelf om welk deel dit gaat.

Voor vragen over hoe je een goed doel zoals de Raad van Kerken Woerden in je erfenis opneemt, kun je het best contact opnemen met je notaris. Hij kan ervoor zorgen dat alles juist wordt opgenomen in je testament.

Terug naar boven

 

terug

Direct naar
 

Veelgestelde vragen over de activiteiten van de Raad van Kerken Woerden

  1. Moet ik christen zijn of naar de kerk gaan om te mogen deelnemen aan de activiteiten en acties van de Raad van Kerken?

Nee, dat hoeft niet. Onze acties en evenementen zijn er voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld, of je nu christen bent en/of naar de kerk gaat of niet.

  1. Ik heb hulp nodig op financieel vlak. Kan ik daarvoor ook bij de Raad van Kerken terecht?

Ja, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur een e-mail naar commissiediaconie@gmail.com en leg ons uit wat voor soort hulp je nodig hebt en waarom. Wij buigen ons dan over je hulpvraag en verwijzen je door naar bijvoorbeeld de diaconie in jouw woonwijk, naar gemeentelijke voorzieningen die je verder helpen of naar het Noodfonds voor acute noodsituaties.

Terug naar boven