Overzicht activiteiten

De commissies binnen de Raad van Kerken Woerden en haar samenwerkingspartners organiseren het hele jaar door verschillende activiteiten, acties en projecten.

Hulp aan Oekraïne

Iedere dinsdag en donderdag voor vluchtelingen uit de Oekraïne
Catechese voor personen met een verstandelijke beperking
Oecumenische viering in het kader van de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen
Oecumenische viering tijdens de Vredesweek van Pax
Avondgebeden in de veertigdagentijd
Herdenkingsbijeenkomst voor de gevallenen
Regenboogviering
Gospelmiddag tijdens de Woerdense Vakantieweek

Energietoeslag aanvragen bij FermWerk

Komt u door stijgende energieprijzen in de problemen?
Via Ferm Werk kunt u ENERGIETOESLAG aanvragen

Klik hier voor de site van Ferm Werk.

De tentoonstelling duurt tot begin juli en is gratis te bezoeken op woensdagen van 10.00 tot 12.00 uur en op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

Joods Woerden

Historicus Jan van Es houdt op zaterdagavond 7 mei 2022 een lezing in de Petruskerk te Woerden over de positie van joden die in de loop der eeuwen naar Nederland zijn gekomen en hoe zij in Woerden terechtkwamen en zijn behandeld.
Na de pauze staat The Ballad of Mauthausen centraal in een hartverwarmende voorstelling
Gekozen is om de liederencyclus van Mikis Theodorakis en Iakovos Kambanellis in te bedden in een
breder verhaal: tussen de grote Joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de
revival van de Joodse levens wijze en cultuur in de Verenigde Staten.
Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld.
Klik hier voor de flyer

Bestel kaarten via deze link

Christen én Woerdenaar?

Op donderdag 19 mei a.s. organiseert de Raad van Kerken Woerden de interkerkelijke bijeenkomst over het thema: 'Ben jij Christen én Woerdenaar?'

Ontmoeting
Ben jij Christen én Woerdenaar? Dan is deze bijeenkomst echt iets voor jou! We gaan met elkaar nadenken wat dit betekent en dat niet alleen. We gaan elkaar op deze avond ook beter leren kennen.

In zijn bijdrage geeft Hans Luttik van City Movements Nederland zijn visie op:

• Hoe zorgen we ervoor dat kerk en stad met elkaar verweven zijn in ons leven?
  • Hoe zetten we ons als christenen in om zorg te dragen voor onze stad en onze stadsgenoten?
  • Hoe worden we echt concreet één met onze medechristenen en zetten we die eenheid in om samen onze stad (nog meer) tot bloei te laten komen?
  • Wat zouden we kunnen bereiken als we echt samen sterk staan voor één verlangen en één missie - Gods missie, juist ook met onze beide benen op de Woerdense grond?

Na de pauze hopen we met elkaar in gesprek te gaan wat het betekent om Christen én inwoner van Woerden te zijn. Hoe geven we inhoud aan de oecumene in onze stad?

Donderdag 19 mei 2022, aanvang 20:00 uur, ontvangst vanaf 19:30 uu.
Het Baken, Beneluxlaan 3, 3446 BK Woerden
Iedereen is welkom. Toegang is vrij
Inlichtingen via email aan: rvkwoerden@gmail.com

Welkom bij de Raad van Kerken Woerden

Wij zijn onderdeel van de wereldwijde oecumenische beweging waar ook de landelijke en wereldwijde Raad van Kerken deel van uitmaken. Wij opereren vanuit de bij ons aangesloten plaatselijke kerken en geloofsgemeenschappen en vertegenwoordigen die kerken en het christelijk geloof, maar zijn er nadrukkelijk voor iedereen in Woerden en omstreken.

Iedereen is welkom bij onze activiteiten, en onze acties tegen armoede zijn er voor iedereen in en rond Woerden, of je nu christen bent of niet.

Woon je in (de directe omgeving van) Woerden en heb je (financiële) hulp nodig? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via de pagina Ik zoek hulp. Dan kijken we graag hoe we jou met een van onze projecten kunnen helpen. Anders verwijzen wij door naar een diaconie of een andere (Woerdense) hulpverlener.

Waarom deze activiteiten, evenementen en projecten?

Alle acties en projecten die de Raad van Kerken organiseert of waaraan zij meewerkt, passen bij het doel van de Raad van Kerken: wij willen ons christelijk geloof en de kerken die bij ons aangesloten zijn, op een laagdrempelige, dienstbare manier onder de aandacht brengen bij onze stads- en dorpsgenoten. Daarnaast willen we de oecumenische gedachte, dat wij samen als Christenen in de wereld moeten staan en daar moeten getuigen van ons geloof, in de gemeente Woerden uitdragen.

Openlucht dienst tijdens cultuurfeest 'Onder de bomen'

Openluchtdienst tijdens cultuurfeest 'Onder de bomen'

Dit doen wij door activiteiten en evenementen te organiseren waarbij het erom draait om te zien naar elkaar en de liefde van God zichtbaar en tastbaar te maken in onze woonplaats Woerden en in de bijbehorende dorpskernen Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld.

Banner bij kerken voor de kerstdagen

Banners bij kerken in kerstperiode 2020

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over een actie, activiteit, project of viering? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen die je hiernaast vindt.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met de organisator van het evenement waar je een vraag over hebt. De contactgegevens vind je steeds onder ieder evenement.