Oecumenische gebedsdienst

Wat Oecumenische gebedsdienst voor de eenheid van christenen wereldwijd tijdens de Week van gebed

Klik hier om het programma te downloaden
Wanneer Van 16 t/m 23 januari 2022
Waar In een steeds wisselend kerkgebouw, meer informatie staat in het programma (zie link hierboven)
Voor wie Iedereen die zich als christen verbonden wil weten met andere christenen in zijn stad, onafhankelijk van geloofsgemeenschap of kerkelijke denominatie.
Aanmelden Kijk in het programma (zie link hierboven) of aanmelden nodig is
Meer informatie Neem contact op met de commissie Vieringen via oecumenewoerden@gmail.com.

 
“Licht in het duister” is het thema van de jaarlijkse gebedsweek die zal plaatsvinden van 16-23 januari 2022. Tijdens deze week wordt wereldwijd door christenen samen gebeden!
Deze keer is de Week van gebed voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten. Als kleine, kwetsbare gemeenschap leven zij in een regio waar spanningen en gewelddadige conflicten aan de orde van de dag zijn en waar eenheid vaak ver te zoeken is. Meer dan ooit heeft het Midden-Oosten een hemels licht nodig om de volken daar te leiden. De centrale Bijbeltekst, gekozen voor deze week, komt uit Matteüs 2: 2: ‘Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden.’

Tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen 2022 staan we stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. De ster brengt de Wijzen uit het Oosten naar de plaats waar de Redder is geboren. Het is de roeping van de kerk om als de ster te zijn en mensen te wijzen op Christus, die het Licht van de wereld is. ‘Komt, laten wij aanbidden die Koning.’

De gebedsweek in Woerden wordt ingevuld door mensen van bijna 20 kerken en organisaties. Zij nodigen u van harte uit om één of meerdere activiteiten, samenkomsten, vieringen en gebedsmomenten bij te wonen. I.v.m. de corona-ontwikkelingen verwijzen we u voor actuele informatie naar de website van uw eigen kerk, www.kerkpleinwoerden.nl of www.pknwoerden.nl .


Terug naar boven
terug

Direct naar


Veelgestelde vragen over de activiteiten van de Raad van Kerken Woerden

  1. Moet ik christen zijn of naar de kerk gaan om te mogen deelnemen aan de activiteiten en acties van de Raad van Kerken?

Nee, dat hoeft niet. Onze acties en evenementen zijn er voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld, of je nu christen bent en/of naar de kerk gaat of niet.

  1. Ik heb hulp nodig op financieel vlak. Kan ik daarvoor ook bij de Raad van Kerken terecht?

Ja, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur een e-mail naar commissiediaconie@gmail.com en leg ons uit wat voor soort hulp je nodig hebt en waarom. Wij buigen ons dan over je hulpvraag en verwijzen je door naar bijvoorbeeld de diaconie in jouw woonwijk, naar gemeentelijke voorzieningen die je verder helpen of naar het Noodfonds voor acute noodsituaties.

Terug naar boven