Hulpvraag

Woon je in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis of Zegveld en zoek je praktische, financiële hulp of zit je met vragen en zoek je een luisterend oor? De commissie Diaconie van de Raad van Kerken organiseert verschillende acties om mensen in jouw woonplaats te helpen.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten en acties van de commissie Diaconie. Is er een actie die bij jou past? Meld je dan aan!

Wil je graag meer informatie over een actie of evenement, of heb je een vraag? Neem gerust contact op met de commissie Diaconie via commissiediaconie@gmail.com. We helpen je graag verder!

Vakantieproject
Actie Schoen-Doen
Kerstattentieactie

De commissie Diaconie is er voor jou
Wie je ook bent, de commissie Diaconie helpt je graag uit haar eigen middelen of door je door te verwijzen naar de juiste instantie voor jouw hulpvraag. Heb je dus hulp nodig of loop je met een (financieel) probleem rond, neem dan gerust contact met ons op. We doen ons uiterste best om iedere inwoner van Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis of Zegveld die bij ons aanklopt met een hulpvraag, op weg te helpen.

Over de commissie Diaconie

De commissie Diaconie van de Raad van Kerken is in het leven geroepen om mensen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld bij te staan die hulp nodig hebben. De drijfveer van de commissie is om in de voetsporen van Jezus Christus barmhartigheid en gerechtigheid in de praktijk te brengen en zo mensen de helpende hand te bieden die het maar moeilijk redden in onze samenleving.

De commissie bestaat uit diakenen van verschillende kerken in de genoemde plaatsnamen. In totaal bestaat de commissie Diaconie uit 11 diakenen en 3 Parochiale Charitas Instellingen (PCI’s). Zij werken samen om mensen hulp te bieden waar nodig. Dat kan praktische hulp zijn, maar ook financiële of emotionele hulp.