Over de commissie Diaconie

De commissie Diaconie van de Raad van Kerken is in het leven geroepen om mensen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld bij te staan die hulp nodig hebben. De drijfveer van de commissie is om in de voetsporen van Jezus Christus barmhartigheid en gerechtigheid in de praktijk te brengen en zo mensen de helpende hand te bieden die het maar moeilijk redden in onze samenleving.

De commissie bestaat uit diakenen van verschillende kerken in de genoemde plaatsnamen. In totaal bestaat de commissie Diaconie uit 11 diakenen en 3 Parochiale Charitas Instellingen (PCI’s). Zij werken samen om mensen hulp te bieden waar nodig. Dat kan praktische hulp zijn, maar ook financiële of emotionele hulp.

Terug naar boven

 

terug

Direct naar
 

Veelgestelde vragen over de activiteiten van de Raad van Kerken Woerden

  1. Moet ik christen zijn of naar de kerk gaan om te mogen deelnemen aan de activiteiten en acties van de Raad van Kerken?

Nee, dat hoeft niet. Onze acties en evenementen zijn er voor iedereen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Kanis en Zegveld, of je nu christen bent en/of naar de kerk gaat of niet.

  1. Ik heb hulp nodig op financieel vlak. Kan ik daarvoor ook bij de Raad van Kerken terecht?

Ja, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur een e-mail naar commissiediaconie@gmail.com en leg ons uit wat voor soort hulp je nodig hebt en waarom. Wij buigen ons dan over je hulpvraag en verwijzen je door naar bijvoorbeeld de diaconie in jouw woonwijk, naar gemeentelijke voorzieningen die je verder helpen of naar het Noodfonds voor acute noodsituaties.

Terug naar boven